Verkkonäyttely on avautunut!

Kulttuuriperintötietopankki-hanke alkaa olla loppusuoralla. Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet kerättyä hienoja muistoja ja tarinoita pankkiin. Hankkeen aikana olemme myös tavanneet raumalaisia ja kuulleet heidän muistojaan ja iloinneet siitä, kuinka mukavaa onkaan ollut kokoontua yhteen muistelemaan ja keskustelemaan, jakamaan sitä omaa ja samalla yhteistä kulttuuriperintöä. Suuri kiitos siitä kaikille!

Kuten otsikosta voi päätellä, hankkeen aikana kerätystä materiaalista osa on nyt koottu verkkonäyttelyyn, johon jokainen halukas pääsee tutustumaan mobiilisti. Verkkonäyttely koostuu kolmesta aihealueesta, niistä samoista joista aineistonkeruutkin olivat, Lapsuuden paikat, Paikannimet sekä Tunteiden paikat. Jokaiseen aihealueeseen on valittu raumalaisten itsensä ilmoittamia ja kertomia muistoja eri ajoilta aina 1930-luvulta 2010-luvulle.

Verkkonäyttely on toteutettu Momeo Oy:n Tarinasoitin Seinätön museo pohjalle, jossa Rauman museolla on jo muutama muu mobiiliopaskin valmiina. Verkkonäyttely on tehty karttapohjalle, jossa kartalle on kerätty paikkamerkkejä, joita painamalla pääsee käsiksi paikkaan liittyvään sisältöön.




Tässä vielä muutama maistiainen verkossa avoinna olevasta näyttelystä, johon pääsee tutustumaan alla olevasta linkistä tai skannaamalla oheisien QR-koodin. Mielenkiintoisia hetkiä raumalaisten muistojen paikkojen parissa!

Verkkonäyttelyyn pääset tästä linkistä Muistojen paikat -verkkonäyttely tai skannaamalla alla olevan QR-koodin.



० ० ० ०

Jännitys - Lakanalla peitetyt ruumiit


Hautausmaat ovat yleensä paikkakunnasta ja ajasta riippumatta usein jännittäviä ja jopa pelottavia paikkoja.

Tämä muisto Rauman vanhasta hautausmaasta ajoittuu 1940-luvulle:

"Vanhan hautausmaan toisella laidalla oli talo, jossa ruumiita säilytettiin, sinne mentiin kurkkimaan ikkunoista, joissa yleensä oli verhot, mutta kerran oli verhot auki ja lapset näkivät ikkunasta lakanalla peitetyn ruumiin, jonka varpaat näkyivät lakanan alta."




Lonsi Ghetto


Sataman ja telakan läheisyydessä sijaitseva skeittiparkki on saanut osuvan nimen Lonsi Ghetto.
Skeittiparkin nimi on ollut käytössä ainakin vuosina 1995-2010 ja mahdollista on, että nimeä on käytetty jo aikaisemminkin. Nimi ja paikka on ollut tuttu tuon ikäluokan nuorille.

Tarina kertoo, että ilmeisesti mainetta skeittauksen saralla nauttineet Salon skeittiveljekset skeittasivat paljon täällä.

Vaikka paikannimen ilmoittaja epäili skeittiparkin olevan jo edesmennyt, ei se taida kuitenkaan sitä vielä olla, sillä paikalta löytyvät rampit ja boksit näyttävät varsin hyviltä ja edelleen toimivilta.




  ० ० ० ०  

    

Rauman museon tähän ja muihin mobiilioppaisiin pääset tästä tai kirjoittamalla selaimesi osoitekenttään osoitteen  https://tarinasoitin.fi/raumanmuseo tai skannaamalla alla olevan qr-koodin.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vanha Rauma, osa I: Historiaa

Knuutpuk – Nuuttipukkiperinne Raumalla

Vappuja!