Sans se meill - Tallenna muistosi museon kokoelmiin


Sans se meill on Rauman museon Kulttuuriperintötietopankki -hankkeen luoma tunnus hankkeen kulttuuriperintöaineiston keruulle. Talleta omat muistosi tai nykyhetkesi Vanhan Rauman alueelta museon kokoelmiin. Hankkeessa kerätään tietoja, muistoja ja muuta aineistoa kulttuuriperintötietopankkina toimivaan Maptionnaire -palveluun. Muistosi tallentuvat museon arkistoon ja olet arvokkaana apuna museon tekemässä kulttuuriperintötyössä.

Hankkeen ensimmäinen tallennusaihe on lapsuus Vanhassa Raumassa ja omia muistojasi pääset tallettamaan täältä: Lapsuus Vanhassa Raumassa tai kirjoittamalla kyselyn suoran osoitteen app.maptionnaire.com/fi/7098 selaimen osoitekenttään. Kysely toimii tietokoneella, puhelimella ja tabletilla. 

Kyselyn löydät myös Rauman museon internet sivuilta Rauman museo.

Jos olet viettänyt lapsuuttasi Vanhassa Raumassa tai asut siellä nyt, käy tallettamassa tietosi ja muistosi osaksi museon kokoelmia. Kaikkien muistot ja tarinat ovat yhtä arvokkaita ja pienikin tiedonjyvänen otetaan ilolla vastaan. Muistosi tallentuvat museon arkistoon tutkijoiden käyttöön perintönä tuleville sukupolville. Tarkoituksena on kerätä sekä menneisyyden muistoja että nykyisyyden arkea, käytäntöjä, paikkoja ja reittejä.

Palvelussa voi merkitä karttaan paikkoja ja reittejä, joista on muistoja tai tietoa. Palvelu tallettaa tietoja paikkatiedon perusteella, jolloin karttaan merkitään lapsuuteen liittyvä paikka ja paikkaan liittyvä muisto. Helppoa ja vaivatonta. Palvelussa voi lisätä myös muistoihin tai paikkoihin liittyviä kuvia tai videota.

Kysely koostuu kolmesta osasta: Taustatiedot, Muistojen paikat ja reitit sekä Tämän päivän lasten paikat ja reitit. Lisäksi lopussa on vielä mahdollisuus aineiston lähetykseen sekä yhteystietojen antamiseen. Jokaiseen kyselyn osaan ei ole pakko vastata, vaan vastata voi ainoastaan niihin kohtiin, joista on tietoa. Muut kohdat voi jättää täyttämättä.

Lapsuus Vanhassa Raumassa Maptionnaire-kyselyn etusivu.


Kyselyssä voi tallettaa joko lapsuuden muistoja tai nykypäivän lapsuuden paikkoja tai reittejä. Esimerkiksi koulumatkan tai leikkipaikan.

Kysely toteutetaan anonyymisti, mutta halutessaan voi jättää meille yhteystiedot kyselyn viimeisellä sivulla. Jos palveluun lataa aineistoa (kuvia, videoita), tulee silloin kirjoittaa aineiston latauksen yhteydessä omat yhteystiedot kohtaan, jossa niitä kysytään. Kysely on avoinna 31.1.2020 asti.

Kiitos osallistumisestasi, ja ei kun tallettamaan!

Kirjoittaja:
Noora Jokinen, tutkija Co-Creation of Cultural Heritage Databank -hanke, Rauman museo

Isopoikkikatua vasemmalla ''Ruahola''. Kuva: Anna Nurmi-Nielsen 1999, Rauman museon kokoelmat
Iso-Wuarlan piha vuodelta 1975. Kuva Rauman museon kokoelmat

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vanha Rauma, osa I: Historiaa

Knuutpuk – Nuuttipukkiperinne Raumalla

Vappuja!