Ensimmäiset työpajat – Lapsuus Vanhassa Raumassa ja Uudessakaupungissa

Tällä viikolla keskiviikkona 6.11. järjestetään hankkeen ensimmäinen työpaja ja sen teemana on lapsuus. Työpajan pitopaikka on Rauman museon Marela (Kauppakatu 24) ja työpajan yhteydessä on mahdollista tutustua veloituksetta myös museon näyttelyyn. Työpaja alkaa kello 18.00 ja päättyy viimeistään klo 20.00. Tarjolla on kahvia, mehua ja pientä purtavaa.

Millaista on ollut viettää lapsuutta Vanhassa Raumassa? Missä leikittiin tai missä kulkivat parhaat reitit alueella? Entä minkälaista lapsiperheen elämä on alueella nykyään. Mitkä ovat lasten suosikkipaikat tai missä isovanhemmat ja lapsenlapset käyvät? Tule kertomaan niistä meille!

Kuva: Rauman museon kokoelmat

Työpajassa on tarkoituksena kokoontua yhteen alueen asukkaiden kanssa muistelemaan lapsuutta Vanhan Rauman alueella, pohtimaan millaista nykylapsiperheiden arki alueella on ja tallettamaan tietoja ja muistoja tulevaan kulttuuriperintötietopankkiin. Työpajassa opastetaan tiedonkeräyssovelluksen käyttöä, jota jokainen voi jatkossa käyttää kotoa tai vaikka kadulta käsin. Eli tiedonkeräysalustaa voi käyttää mobiilisti puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Työpajat voivat olla myös paikkoja, jossa alueen asukkaille tarjoutuu mahdollisuus keskinäiseen tutustumiseen ja toisten asukkaiden tapaamiseen. Tarkoitus on myös auttaa asukkaita yhteisöllisen toiminnan uudelleen luomisessa.

Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki Vanhan Rauman alueella ennen asuneet tai nykyään asuvat henkilöt sekä alueella muuten lapsuuttaan viettäneet. Koska työpajan teemana on lapsuus, ovat alueella asuvat lapset ja nuoret myös mitä lämpimimmin tervetulleita osallistumaan ja olisi hienoa saada myös lasten oma ääni kuuluviin. He jos jotkut ovat niitä tämän päivän lapsuuden asiatuntijoita.

Työpajaan voi tuoda mukanaan muutakin aineistoa liittyen lapsuuteen Vanhassa Raumassa, kuten valokuvia. Erityinen aukko valokuvissa museon kokoelmissa on 1960-luvusta eteenpäin.

Uudenkaupungin vuoro on sitten viikon päästä maanantaina 11.11. klo 18-20 paikkana Wahlbergin museotalo ja suunnitelmat lähestulkoon samat.

Tervetuloa ja nähdään työpajassa!

Kuva: Uudenkaupungin museon kokoelmat


Rauma:
Kulttuuriperintötietopankin 1. työpaja, teemana lapsuus. Keskiviikkona 6.11. klo 18-20 Marela (Kauppakatu 24)

Uusikaupunki:
Kulttuuriperintötietopankin 1. työpaja, teemana lapsuus. Maanantaina 11.11. klo 18-20 Wahlbergin museotalo (Ylinenkatu 11)


Kirjoittaja:
Noora Jokinen, tutkija Co-Creation of Cultural Heritage Databank -hanke, Rauman museo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vanha Rauma, osa I: Historiaa

Knuutpuk – Nuuttipukkiperinne Raumalla

Vappuja!