Asukaskyselyn infokirje Vanhan Rauman asukkaille on jaettu!

Tämän viikon maanantaina Vanhan Rauman pihoilla ja kujilla pyöri pieni joukko museolaisia testaamassa, millaista olisi olla postinjakaja Vanhan Rauman alueella. Sokkeloisista kaduista, eriskummallisista porteista ja postilaatikoista selvittiin ja kysely on, mitä todennäköisimmin, saatu jaettua suurimpaan osaan asunnoista. Asukkaat ovat varmasti saaneet pienet naurut ikkunasta seurattuaan tätä museolaisten tutkimusretkeä alueella. Oli todella mielenkiintoista seikkailla pihoilla ja kujilla ja päästä kurkistamaan aidattujen pihojen porteista sisään. Siinä sai kerralla aimo annoksen historiaa imaistua itseensä. Hienoa oli myös kokea se ahaa-elämys, kun tajusi vihdoin erilaisten vanhojen porttien avausmekanismin. Se jos jokin oli voitto tällaiselle nykytekniikan ihmiselle! Lisäksi Suomen syksy tarjosi kyllä parastaan auringon ja lämpimän sään merkeissä. Aina välillä tekee hyvää poistua tietokoneen ja työpöydän äärestä ulos aistimaan Vanhan Rauman tunnelmaa. Ja tulihan siinä askelmittariinkin oiva määrä askeleita elikkäs sitä hyötyliikuntaa.



Vanhan Rauman asukkaille tarkoitetulla asukaskyselyllä pyritään kartoittamaan asukkaiden tyytyväisyyttä sekä mielipiteitä esimerkiksi asumisviihtyvyyteen, matkailijoihin, kaupungin toimintaan sekä suojeluun laajemmin. Kyselyyn voi vastata sekä sähköisesti että käsin paperiversiona. Sähköinen kysely toimii niin mobiilisti puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Paperiversion voi käydä noutamassa Rauman museon kohteista Raatihuoneelta tai Marelasta niiden aukioloaikoina, jonne sen voi myös palauttaa. Kysely toteutetaan anonyymisti ja vastaukset talletetaan museoon tutkimuskäyttöön Rauman kaupungin tietosuojakäytäntöä noudattaen. Vastaavanlaista asukaskyselyä ei ole aikaisemmin tehty Vanhan Rauman alueella, joten mielenkiinnolla odotamme, millaisia vastauksia kysely tuottaa.


Toivomme, että mahdollisimman moni asukas tarttuisi tähän mahdollisuuteen kertoa oma mielipiteensä ja kokemuksensa asuinalueestaan. Vastauksilla on museolle suuri arvo ja ehkä tulevaisuudessa kyselyjä voitaisiin tehdä uudelleenkin. Asukaskyselyyn vastaaminen ei velvoita vastaajaa osallistumaan hankkeen muihin tilaisuuksiin mutta toiveissa olisi, että mahdollisimman moni asukkaista olisi aktiivisesti mukana myös jatkossa hankkeen tulevissa tapahtumissa ja työpajoissa.

Hankkeessa tullaan järjestämään teemallisia työpajoja, joiden tarkoituksena on kerätä Vanhan Rauman alueelta aineetonta kulttuuriperintöä. Muistoja, tapoja, tarinoita sekä esimerkiksi tietoja paikannimistä. Työpajoista ensimmäinen pidetään keskiviikkona 6.11. klo 18 Marelassa ja sinne ovat tervetulluita kaikki Vanhan Rauman asukkaat. Työpajan aihe on lapsuus eli jos sinulla on muistoja lapsuudesta Vanhan Rauman alueella tai asut tällä hetkellä Vanhassa Raumassa lastesi kanssa tai sinulla on lastenlapsia, joiden kanssa vietät aikaa Vanhassa Raumassa, niin tule kertomaan arjestasi ja lapsuuteen liittyvistä hetkistä ja paikoista meille.

Tästä ja tulevista työpajoista infotaan vielä myöhemmin lisää. Pysy kuulolla!

Kirjoittaja:
Noora Jokinen, tutkija Co-Creation of Cultural Heritage Databank -hanke, Rauman museo

Kuvat: Noora Jokinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vanha Rauma, osa I: Historiaa

Knuutpuk – Nuuttipukkiperinne Raumalla

Vappuja!